Asiakaspalvelu klo 09-19 puhelin 020 710 9055

Vastuullisuusstrategia ja -lupaus

Vastuullisuusstrategia on Seriöösille joukko periaatteita,
joihin turvaudumme kaikissa valinnoissamme.

Petri Juslin

Seriöösi Oy

Vastuullisuusstrategia on Seriöösille joukko periaatteita, joihin turvaudumme kaikissa valinnoissamme.
Käytännön tasolla nämä valinnat koskevat monia isoja ja pieniä asioita:

  • Seriöösi pyrkii kaikessa toiminnassaan edistämään kiertotalouden periaatteita. 

  • Kuvio- ja tuotesuunnittelumme prosessissa tehdyt valinnat tähtäävät tuotteen elinkaaren maksimointiin. Sekä painokuosit että tuotteet suunnitellaan myös siten, että niin koti- kuin teollisuusompelussakin syntyy mahdollisimman vähän leikkuujätettä. 

 

  • Esteettinen, materiaalinen ja toiminnallisen tarpeen kestävyys on kaiken suunnittelumme lähtökohta ja kunnianhimoinen tavoite. Uskomme, että tämä on myös yksi vahvuutemme. 

 

  • Edistämme tuotteen elinkaarta myös perusteellisilla hoito-ohjeilla. Kun tuotteen elinkaari ensimmäisellä kuluttajalla joskus päättyy, myymämme tuotteen pitää olla helposti kierrätettävissä tai uusiokäyttöön muokattavissa. 

 

  • Edistämme myös aiemmin omistettujen painokankaiden kauppaa ja vaihtotaloutta. Seriöösi pyrkii omalta osaltaan myös lisäämään kuluttajien tietoisuutta painokankaiden arvosta, kertomalla niiden designiin ja valmistukseen liittyvistä taustoista verkkosivuillaan ja somekanavissa. 

 

  • Valitsemme kunkin painokankaan kohdalla käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvan materiaalin. Painotekniikan valinnassa painotamme kokonaiskuvassa ekologisinta vaihtoehtoa. Myös tässä osaamisemme on korkeaa tasoa.

 

  • Toiminnanohjauksemme tehostaa tuotteiden valmistuksen ja myynnin tasapainoa siten että emme valmistuttaisi tuotteita yhtään enemmän kuin on tarpeen (liikatuotanto on yksi tekstiili – ja vaatetuskaupan suurista vastuullisuusepäkohdista).

 

  • Valitsemme mm. painotalot, kuljetusliikkeet, pakkausmateriaalit ja kaikki tavarantoimittajamme heidän uskottavien vastuullisuustoimenpiteiden perusteella.
Seriöösi koteja Viideslinja
 

 

  • Tällä hetkellä kaikki kankaamme painetaan Suomessa. Pyrimme jatkossakin siihen, että kaikki tuotanto olisi lähialueilla. Toivomme työllistävämme myös paikallisia ompelijoita ja muita yrityksiä.

 

  • Lupaamme kohdella kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti, diskriminoimatta mitään ihmisryhmää. 

Olemme yrityksenä uusi ja haluamme kehittyä joka päivä, myös vastuullisuusstrategian onnistumisessa ja kehittämisessä.
Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia koskien valintojamme.

05.10.2022