Asiakaspalvelu klo 09-19 puhelin 020 710 9055

Tong Ren

Muotoilija
Tong Ren

"

muotoilija

Tong Ren esittäytyy

Olen asunut Helsingissä vuodesta 2010. Olen suorittanut Aalto Yliopistossa maisterin tutkinnon sekä teollisen- ja strategisen muotoilun (2014) että muodin ja tekstiilin (2018) koulutusohjelmista. Aiemmin olin Kiinassa opiskellut insinöörikoulutuksen kanditutkinnon.

Olen nauttinut Helsingissä asumisesta. Suomalainen kulttuuri on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Luonto ja sen läheisyys on tietenkin suuri osa viehätystä. Juuri se, että kulttuuri on niin sidoksissa luontoon, on kovin inspiroivaa! Rakastan kesämökkejä, saunaa, tuohikoreja, sekä kaikkea metsään ja järviin liittyvää. Unelmani on, että asuisin joskus puutalossa, lähellä jotakin järveä, ja saisin joka päivä tehdä siellä työtä ja luoda käsilläni.

Löydän inspiraatiota myös aivan satunnaisista asioista, esimerkiksi kansantaiteesta tai lasten piirustuksista. Rakastan matkustelua, ei pelkästään kaukomailla, vaan myös ihan myös lähiseuduilla Suomessa. Tutkin matkoillani museoita, vintage-liikkeitä, kirpputoreja. Erilaiset esineet ja kädentaidot kiinnostavat minua loputtomasti. Uskoakseni kaikki nämä vaikutteet eri kulttuureista sekoittuvat omassa taiteessani.

Äitini intohimo on puutarhanhoito. PIHA -kuosin inspiraatio on saanut alkunsa äitini puutarhasta. Eräänä kesänä, aina herättyäni hyvin aikaisin, käyskentelin tuossa puutarhassa. Tuon kesän aikana muotoutui ajatus tästä kuosista. Puutarhan erilaiset kukat, hedelmät, lintujen laulu, ruukut…  kaikki sekoittuu ja punoutuu yhteen. Puutarhassa on rauhallinen ja lohdullinen tunnelma. Toivon, että PIHA heijastaa tätä tunnetta ja sen rauha välittyy kankaan mukana ihmisten koteihin.

Piirustustekniikkani, jolla olen kuosin piirtänyt, on saanut inspiraationsa koripunoksesta. Sillä tavoin piirtäminen on hyvin, hyvin hidasta. Se on varsin meditatiivista, voin unohtaa täysin ajan kulun. Nautin siitä hitaudesta, se myös osaltaan korostaa PIHA-kuosin rauhaisaa tunnelmaa.

Kankaanpainamisen tekniikoihin tutustuin Aalto-yliopistossa. Seripainotekniikka edellyttää myös paljon kädentaitoja. Arvostan sitä! Se yhdistää hienosti käsin piirtämisen ja kankaat. Hienoa, että PIHA-kankaat painetaan seripainokaavioilla Suomessa!

"PIHA" -painokangas metreittäin – 100% puuvilla hiilenmusta // valkoinen

"PIHA" -painokangas metreittäin - puuvilla-pellava valkopigmentti // valkaisematon luonnonvärinen

Puutarhassa on rauhallinen ja lohdullinen tunnelma. Toivon, että PIHA heijastaa tätä tunnetta ja sen rauha välittyy kankaan mukana ihmisten koteihin.