Asiakaspalvelu klo 09-19 puhelin 020 710 9055

Seriöösiä uutta ja
todellista

"

seriöösin perustaja

Petri juslin

Pitkäaikainen haaveeni oli perustaa yritys, joka antaisi painokuosien suunnittelijoille ja heidän visioilleen niiden ansaitseman ajan, osaamisen ja kunnioituksen. Se olisi mahdollista pelkästään kuviosuunnitteluun keskittyvässä studiossa, jonka asenne ja kulttuuri perustuu suomalaisen taideteollisuuden parhaisiin perinteisiin.”

Painosalin lattia

Seriöösin alku

Seriöösin perusti vuonna 2020 Petri Juslin, jolla oli takanaan huomattavan pitkä ura Marimekossa (1986-2021). Hän on myös vuosittaisella kurssillaan opettanut pintasuunnittelun erikoistekniikoita lähes kahdellekymmenelle vuosikurssille (2003–2021) Aalto-yliopistossa (aikaisemmin Taideteollinen korkeakoulu), sekä luennoinut kuviosuunnittelusta myös ulkomaisissa oppilaitoksissa ja tapahtumissa.

Seriöösin takana
Kuva: Petri – 1986 in Marimekko Artwork Studio

Painokuosin suunnittelu sisältää paljon erityistä osaamista, joka liittyy materiaalin ymmärtämiseen, painotekniikoihin ja jatkuvaksi muokatun kuvion sommitteluun.

Petri kertoo Seriöösistä seuraavasti

”Kankaalle painettavan kuvion suunnittelu on oma taiteenlajinsa, jolla on tuhatvuotiset perinteet ja kulttuurihistoria. Painokuosin suunnittelu sisältää paljon erityistä osaamista, joka liittyy materiaalin ymmärtämiseen, painotekniikoihin ja jatkuvaksi muokatun kuvion sommitteluun. Kasvoin tähän lajiin Marimekossa, jossa ehdin työskennellä reilusti yli sadan kuviosuunnittelijan kanssa. Etenkin vanhoilta mestareilta – sellaisilta kuin Fujiwo Ishimoto, Maija ja Kristina Isola, Vuokko Nurmesniemi, Annika Rimala, Katsuji Wakisaka, Oiva Toikka ja Heikki Orvola – opin että onnistunut kuviosuunnittelu on yhteistyötä parhaiden osaajien kesken. Ja tosi on, että juuri suurimmat suomalaisen muotoilun nimet ovat tämän yhteistyön merkityksen ymmärtäneet.

Olen aina kunnioittanut taitelijan näkemyksellistä luovuutta ja halunnut löytää ratkaisun hullujenkin ideoiden toteuttamiseen. Nyt haluan antaa omakohtaisen, yli tuhannen kuvion kokemukseni pintasuunnittelusta, painotekniikasta, materiaaleista ja väreistä Seriöösin suunnittelijoiden käyttöön.”

Petrin ajatuksia ja kokemuksia voi lukea myös Seriöösin blogista.

Seriöösi teki aluksi konsultointeja ja auttoi kuviosuunnittelijoita heidän omissa projekteissaan. Nyt yritys tuo esille myös oman malliston. Seriöösi tekee kuitenkin edelleen myös B2B-projekteja ja voi auttaa myös muita yrityksiä heidän kuviosuunnittelun tarpeissaan ja mahdollisissa haasteissaan.

 

Seriöösiä, uutta ja
todellista

Meitä innoittaa mahdollisuus tehdä sitä mitä parhaiten osaamme, ilman trendien sanelemia ennakko-odotuksia. Vahvuutemme on, että uudet ideat ja vanhat hyvät konstit löytävät meillä toisensa. Seuraamme toki myös teknisissä asioissa aikaamme, ja hyödynnämme uusien innovaatioiden suomia mahdollisuuksia.

Esiliinan taskuja suunnittelupöydällä

Seriöösiä on
arvokkaan materiaalin
kunnioittaminen

Seriöösiä on arvokkaan materiaalin kunnioittaminen, muodon, värien ja toiminnallisuuden tarkoin harkittu yhdistäminen. Lisäarvoa designiimme antaa niin perinteisten kuin modernienkin teknisten ja esteettisten mahdollisuuksien hyödyntäminen suunnittelupöydällä.

Kaikki malliston kankaat painetaan lähituotantona Suomessa. Jälleenmyyjiksi valikoituu kivijalkakauppoja eri puolilta Suomea. Toivomme kankaidemme myös työllistävän paikallisesti ompelijoita ja muita sisustusalan yrityksiä.