Asiakaspalvelu klo 09-19 puhelin 020 710 9055

Seriöösi FAQ – usein kysytyt kysymykset

Missä Seriöösin kankaat on painettu?

Seriöösi on toistaiseksi käyttänyt ainoastaan Suomessa sijaitsevia painotaloja. Seriöösi valitsee painatuksen tekijän siten, että painotekniikka soveltuu kuviolle ja materiaalille, ja että kyseinen paino pystyy painamaan tarjolla olevaa materiaalia laadukkaasti.  Usein se vaatii painotalolta pitkää materiaalikohtaista tuotekehitystä. Suomen Aitoossa sijaitseva Printscorpio on etenkin digipainotekniikan edelläkävijöitä Skandinaviassa. He pystyvät painamaan kangasta myös rotaatio- ja laakapainokoneilla. Printscorpio on yksi luotetuista painajistamme. Emme kuitenkaan ilmoita tuotekohtaisesti painopaikkaa, ainoastaan maan: Suomi.

Mistä kankaiden hinta muodostuu?

Käytämme laadukkaita materiaaleja, jotka soveltuvat hyvin painamiseen. Painoerät ovat meillä varsin pieniä verrattuna suurempiin merkkeihin. Koordinoimme painoerien suuruuden myyntiin siten, ettei tekstiili- ja vaatetuskaupalle tyypillistä ylituotantohukkaa synny. Teemme suunnittelua harkitusti ja haluamme pitää saman kuvion mallistossa pysyvästi. Valmiin painokankaan hinta muodostuu mm. materiaalista, painatuksen kotimaisesta työstä, suunnittelijan tekijänoikeusmaksuista, sekä verkkokaupan, jälleenmyyjien ja oman yhtiömme myyntikatteesta, jolla varmistetaan toiminnan jatkuminen ja kehittäminen. Tuotteiden hinnoissa on luonnollisesti myös 24% arvonlisävero.

Onko Seriöösillä myymälää?

Verkkokauppamme toimii 24/7, mutta Seriöösillä ei ole toistaiseksi omaa myymälätilaa.
Hankimme aktiivisesti jälleenmyyjiä kaikkialta Suomesta. Jos paikallinen kivijalkakauppasi haluaa jälleenmyyjäksi, ota yhteyttä myynti@serioosi.fi
Tavoitteenamme on myös lähivuosina avata määräajaksi pop-up myymälä.

Onko Seriöösillä ompelupalvelua?

Meillä ei toistaiseksi ole omaa ompelimoa, mutta suosittelemme asiakkaillemme käyttämään paikallisia ompelijoita. Yleensä esimerkiksi verhojen tai pöytäliinan ompelu ei maksa muutamaa kymppiä enempää, ja samalla voi työllistää sekä jättää hiukan rahaa omaan kotikuntaansa. Pyrimme keräämään verkostoa, jotta voisimme auttaa asiakkaitamme löytämään paikallisen ompelijan. 

Käytättekö kierrätyskuituja tai luomupuuvillaa?

Puuvillan ekologinen ongelmallisuus on haaste, jonka kimppuun koko globaali tekstiiliala on tosissaan käynyt. Puuvillan luomuviljely, jossa kasvinsuojeluaineita, lannoitteita ja kemikaaleja käytetään vähän tai ei ollenkaan, ja jossa viljelysmaan annetaan välillä viettää välivuotta puuvillasta, on tapa taklata monia puuvillan viljelyn ongelmia. Luonnollisestikaan luomu ei pärjää tehokkuudessa tehoviljelylle, joten peltopinta-alaa tarvittaisiin moninkertaisesti vastaamaan globaaliin kysyntään. Vuonna 2019/20 luomupuuvillan osuus oli vain 0,95%  kaikesta puuvillan tuotannosta (lähde ota.com). Siihen nähden on suorastaan ihme, miten paljon saamme mainoksista lukea sen ja tuon tuotteen olevan juuri luomupuuvillaa. Luomuuden varmistamiseksi onkin perustettu erilaisia sertifikaatteja. Sertifioija määrittelee omilla kriteereilllään mukaan kelpuutetun toimijan laatuvaatimukset. Tällaisia sertifikaatteja on mm. GOTS ja BCI, joista jälkimmäinen keskittyy viljelijöiden työolojen ja ansainnan kehittämiseen. Seriöösin kankaista osa on tällä hetkellä BCI-sertifioituja. Sertifikaatit ovat melko kallliita hankkia, ja ovat siksi usein pienten toimijoiden ulottumattomissa. Sertifikaatin puuttuminen ei siis automaattisesti tarkoita, että tuote olisi vastuuttomasti valmistettu.
Valitettavasti painopohjiksi on vain harvoin tarjolla laatuja, joihin on edes sekoitettu luomuviljeltyä puuvillaa. Luomun osuus on kyllä kovassa kasvussa tuosta alle prosentin osuudestaan, mutta niin kasvaa maapallon väkilukukin.
Onneksi paljon lupaavia ratkaisuja puuvillan korvaamiseksi kuitenkin kehitetään jatkuvasti. Iloksemme Suomi on yksi maailman johtavista maista juuri näiden uusien kuitujen kehittämisessä.
Valkeakoskelle tehtaan avannut suomalainen Infinited Fiber on kehittänyt menetelmän valmistaa tekstiilijätteestä uutta kuitua.
Pörssissäkin noteerattu jyväskyläläinen Spinnova puolestaan hallitsee menetelmää, jolla puusta voidaan myrkyttömästi valmistaa selluloosakuitua. Suuret kansainväliset yhtiöt ostavat toistaiseksi omiin testiprojekteihinsa lähes kaiken mitä nämä start-upit pystyvät tuottamaan. Odotamme innolla, milloin näistä uusista kuiduista kudottuja kankaita saadaan myös Seriöösin painopohjiksi.

Miksi tarjolla on niin vähän kuvioita ja värityksiä?

Seriöösin tarina on vielä hyvin alkuvaiheessa ja kuvioita on toistaiseksi vielä vähän.

Ydinajatuksiamme on se, että että emme halua tuottaa liikaa. Mielestämme tekstiili- ja vaatetusalalla vallitseva mallistoajattelu (kevät, kesä, syksy, talvi) ei ole enää oikein kestävää ajattelua, koska se johtaa helposti ylituotantoon ja -kulutukseen. Haluamme tehdä uusia kuvioita ja värityksiä harkitusti ja pitää ne mallistossa pitkään. Ajattelemme, että painokankaamme on taideteos, ja siihen kuuluva väritys on harkittu osa teosta. Pyrimme toki tarjoamaan kokonaisuudessa eri vuodenaikoihin ja erilaisiin sisustuksiin sopivia vaihtoehtoja.

Voinko ostaa verhoiksi kaksi 2,5 metrin palaa, joissa kuvio kohdistuu rinnakkain?

Lähetämme tilaamasi kankaan yhdessä palassa. Jos tilaat esimerkiksi 5m, saat leikattua siitä kaksi 250cm palaa. 

Se miten kuvion kohdistaminen rinnakkaisissa verhoissa onnistuu, riippuu kuviokerran korkeudesta. Jos kuviokerta (raportti) on korkeudeltaan esimerkiksi 80cm, kolme kuviokertaa peräkkäin on 240cm. Tällöin sinun pitäisi saada 5m palasta tehtyä juuri ja juuri kaksi kohdistettua verhoa, jossa on ylä- ja alareunassa muutaman sentin käänteet. Huomaathan, että jos myöhemmin tilaat uuden palan, se voi olla leikattu eri kohdasta kuin aiemmin tilaamasi kangas.

Jotta voisit olla ihan varma siitä, että saat juuri oikean mittaiset kohdistetut verhot haluamillasi käänteillä, kannattaa tilata hiukan ylimääräistä ja ommella mahdollisesta ylijäämästä jotakin pientä mukavaa kotiin. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 020 710 9055, jotta voimme yhdessä arvioida sopivan määrän.

Tuleeko valikoimaan valmisverhoja tai pöytäliinoja?

Emme ole lähiaikoina lähdössä laajemmin valmiiksi ommeltujen tuotteiden valmistukseen. Tutkimme mahdollisuutta valmistaa pieni erä valmiiksi ommeltuja pöytäliinoja ja/tai määrämittaisia ommeltuja sisustuskangaspaloja ennakkotilausten perusteella. Myös pieni erikoiserä sisustustyynyjä on valmistumassa koemarkkinointia varten. 

Seriöösi kannustaa paikallisten ompelijoiden palvelujen käyttöön. Arvokas kangas ansaitsee tulla omaan tarpeeseen teetetyksi tuotteeksi.