Asiakaspalvelu klo 09-19 puhelin 020 710 9055

Jenni Tuominen

Jenni Tuominen

Jenni Tuominen (s. 1976) on tuottelias luomisvoimainen ja menestynyt kuvittaja, taiteilija ja muotoilija. Tuominen sai kuvitustaiteen valtionpalkinnon vuonna 2017.

valokuva: Jukka Pylväs

"

Kuvittaja, taiteilija ja muotoilija

JENNI TUOMINEN

Jenni Tuominen (s. 1976) on monesti palkittu porvoolainen kuvittaja, taiteilija ja muotoilija. Kuvitustaiteen valtionpalkinnon Tuominen sai vuonna 2017. Tuottelias luomisvoimainen ja monipuolinen Jenni työskentelee kuvittajana myös yhdessä puolisonsa kuvittaja-graafikko Jukka Pylvään kanssa. Viime vuosina Jennin Tuomisen taidekeramiikka on valloittanut maailmaa aina Japania myöten.
 

Jennin ura kuosinsuunnittelijana sai vauhtia hänen voittaessaan Marimekon järjestämän suuren  "Muotoilu, kohtaa käyttäjä!" -kilpailun vuonna 2006. Jenni Tuominen on suunnitellut tekstiilikuoseja monille suomalaisille brändeille.

Seriöösin Petri Juslin kertoo: ”Yhteistyöni Jenni Tuomisen kanssa alkoi työskennellessäni Marimekossa, kun Jenni putsasi palkintopöydän suuressa kilpailussamme vuonna 2006. Sittemmin hän on tehnyt Marimekolle kymmeniä kuoseja, ja vuoteen 2020 saakka sain olla mukana niiden mallittamisessa.  Kun sitten perustin Seriöösin, halusin kovasti jälleen työskennellä Jennin kuvioiden parissa. Yhteistyömme oli aina ollut hedelmällistä ja kivaa. Asumme molemmat Porvoossa ja olin vuosien mittaan ystävystynyt Jennin ja hänen miehensä Jukan kanssa. Nyt vihdoin 2024 tämä unelma yhteistyöstä Seriöösi-brändin alla toteutuu. Olemme ideoineet tuotteita ja kuoseja, apuna ja lähteenä Jennin loppumaton ja alati kasvava luonnospankki”.

 

Ensimmäinen Jenni Tuomisen ja Seriöösin yhteistyönä syntynyt tuote on nimeltään KULTTUURIKASSI™. Se on syntynyt kulttuuririennoissa, kuten museoissa, teatterissa tai konserteissa käyvän ihmisen tarpeesta. Narikkaan tulee jätettyä takki ja mahdollisesti suurempi laukku, mutta mukaan pitäisi silti joitain pieniä henkilökohtaisia tarvikkeita. Lukulasit, nenäliina, puhelin tai tabletti, yms. – Niinpä suunnittelimme pikkuruisen kassin tätä tarvetta varten. Puhuimme siitä ensin museokassina, mutta se muuttui joissain vaiheessa Kulttuurikassiksi. Nimi Kultturikassi alkoikin tuntua kivalta ja monella tavalla tärkeältäkin, joten päätimme jättää nimen käyttöön.
 
Kulttuurikassi tulee aluksi myyntiin kahdella Jenni Tuomisen kuviolla: LUMO ja RAUHA.
 
LUMO-printti on Jennin kuvataiteeseen perustuva kuvio. Jenni on maalannut sarjan teoksia tästä teemasta, jota hän kutsuu nimellä ”kukkia kasvoissa”. Näissä kuvissa esiintyy pitkähiuksinen tyyppi, jonka kasvot ovat kuin taian tai lumouksen seurauksena muuttuneet kukalliseksi. Myös katsoja jää helposti  teoksen äärelle kuin lumottuna.
 
Runsas ja herkkä kukkakuosi RAUHA tulee kassin lisäksi esiintymään myös puuvillabatistille painetuissa huiveissa. 
 
 
SAUNOJAT -kuosi perustuu Jenni Tuomisen maalaukseen. Jenni maalaa paljon naishahmoja.. Myös erilaiset eläimet ja luontoaiheet ovat jatkuvasti Jenni Tuomisen taiteessa läsnä. Tässä maalauksessa ihmishahmot, linnut, kukat ja kasvit ovat paratiisimaisissa tunnelmissa. Sadunomainen näkymä voisi olla kuin saunan jälkeen luonnon helmasta, kenties juhannuksena. 
Teimme saunojista aluksi jättikokoisen huivin puuvillabatistille. Hartioille löyhästi kiedottuna huivin kuviot abstrahoituvat kauniisti yhteen sointuviksi värialueiksi.
 

"Rauha" -huivi 70x70 cm puuvillabatisti

"Saunojat" -huivi 137x137 cm puuvillabatisti

Kulttuurikassi "Lumo" -printillä

Kulttuurikassi "Rauha" -kuosilla

"Rakkauteni metsiin kumpuaa jo lapsuudesta, kun kävimme äitini kanssa sienessä. Silloin opin, miten metsässä voi liikkua eksymättä havainnoimalla ympäristöä ja painamalla muistiin kulkureitti. Metsässä kaikkii aistit sulautuvat yhdeksi luontokokemukseksi. Siellä hiljaa oleminen ja tyhjyyteenkin tuijottaminen luo jotain uutta.​"

Jenni Tuominen studiossaan taidekeramiikkansa ympäröimänä